Welk type autodak heb ik? Vind uw antwoord hier!

Ben je op zoek naar dakdragers maar weet je niet welk type autodak jouw auto heeft?  Dakdragers-online.nl zet het voor jou op een rijtje!

Hieronder leggen wij kort uit welke type daken er bestaan. Voor bijna elke model auto is er een geschikte dakdrager. Twijfel of er een passende oplossing is? Doe de dakdragercheck op de homepage. Vul hier jouw merk, model, bouwjaar en type dak in en zie welke dakdragers passen op jouw auto.

Open dakdrails

1. Open dakrails

Open dakrails is een dakrails waar je over de lengte onderdoor kunt kijken of jouw hand onder kunt steken.

Geschikte dakdragers voor een auto met open dakrails

Er zijn verschillende merken die dakdragers aanbieden voor een auto met een open dakrails. Wij bieden zowel complete dakdragersets aan als onderdelen.  Denk hierbij aan stangen, voetensets en kitsets.

 

 

Gesloten dakrails of geïntegreerde dakrails

2. Gesloten dakrails of geïntegreerde dakrails

Een gesloten dakrails of geïntegreerde dakrails is een rail op het dak waarbij je er niet onder door kunt kijken. Yakima, Thule, Menabo en Prorack hebben hier dakdragers voor.  Ook zijn er universele dakdragers beschikbaar zoals de G3 Clop dakdrager of de Menabo Tiger dakdrager.

Geschikte dakdragers voor een auto met gesloten dakrails of geïntegreerde rails

  • Thule dakdragers voor geïntegreerde dakrails zijn verkrijgbaar in verschillend uitvoeringen: Thule SquareBar, Thule WingBar en Thule WingBar Edge.
  • Yakima dakdragers voor geïntegreerde dakrails : Yakima ThruBar en Yakima Flushbar.
  • Prorack dakdragers voor geïntegreerde dakrails Prorack Aero, Prorack Square.
  • Menabo dakdragers voor geïntegreerde dakrails.

Normaal (glad) dak

3. Normaal (glad) dak

Een auto met een glad dak bedoelen we dat er op het dak geen montagepunten zijn. Het dak is geheel glad.

Geschikte dakdragers voor  een auto met normaal (glad) dak

Voor deze auto’s hebben Yakima, Prorack, Thule en Menabo passende oplossingen. Deze dakdragers zijn niet universeel, maar elke dakdrager bestaat uit twee of soms drie delen waaronder een specifieke kitset om dakdrager passend te maken voor een bepaald model auto.

Montagepunten/Fixpunten in het dak

4. Montagepunten/Fixpunten in het dak

Als jouuw autodak montagepunten of fixpunten heeft, dan herken je dit als er op het dak aan de zijkant punten zitten waar de dakdragers op gemonteerd kunnen worden. Vaak onder een klepjes in de regengoot.

Geschikte dakdragers voor een auto met montagepunten/Fixpunten in het dak

Zowel Yakima, Prorack, Thule en Menabo heeft passende dakdragers voor dit type dak. Deze dakdragers zijn niet universeel, maar elke dakdrager bestaat uit twee of soms drie delen waaronder een specifieke kitset om dakdrager passend te maken voor een bepaald model auto.

De waardering van dakdragers-online.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 565 reviews.