Twijfel bij de aanschaf van de dakdrager? Wat is mijn soort dak?

Hieronder leggen wij kort uit welke soorten dak er bestaan. Voor bijna elke model auto is er een geschikte dakdrager. Twijfel je nog of je de juiste dakdrager besteld? Stel je vraag op de chat of mail en wij geven je snel een antwoord.

Auto met open dakrails

Open dakrails is een dakrailing waar u over de lengte waar u onderdoor kunt kijken of uw hand kunt ondersteken. Onder andere de Yakima Railbar, Menabo Dozer en Menabo Sherman zijn geschikt voor dit soort tyoe auto’s.

Geloten dakrailing of geintegreerde dakrails

Een gesloten dakrails of geïntegreerde dakrails is een railing op het dak waarbij u er niet onder door kunt kijken. Voor dit soort dakrails heeft Whispbar verscheidende oplossingen. Ook zijn er universele dakdragers beschikbaar zoals de G3 Clop dakdrager of de Menabo Tiger dakdrager.

Glad dak

Een auto met een glad dak bedoelen we dat er op het dak geen montagepunten zijn. Het dak is geheel glad. Voor deze auto’s heeft Whispbar en Menabo passende oplossingen. Deze dakdragers zijn niet universeel, maar elke dakdrager bestaat uit twee delen waaronder een specifieke kitset om dakdrager passend te maken voor een bepaald model auto. Twijfel of er een passende oplossing is? Doe de dakdragercheck boven in de pagina.

Montagepunten in het dak

Montagepunten/Fixpunten in het dak

Als uw autodak montagepunten of fixpunten heeft, dan herken u dit als er op het dak aan de zijkant punten zitten waar de dakdragers op gemonteerd kunnen worden. Vaak onder een klepjes in de regengoot. Zowel Whispbar en Menabo heeft passende dakdragers voor dit type dak.

Deze dakdragers zijn niet universeel, maar elke dakdrager bestaat uit twee delen waaronder een specifieke kitset om dakdrager passend te maken voor een bepaald model auto. Twijfel of er een passende oplossing is? Doe de dakdragercheck boven in de pagina.

De waardering van dakdragers-online.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 109 reviews.
Scroll naar top